Vino in Fast Food, strupena kombinacija | Wino.si
Zanimivosti

UJEMANJE VINA S TVOJO NAJLJUBŠO HITRO HRANO

Vino in fast food

Vino in fast food. Včasih se ti pač ne da kuhati in si doma privoščiš hitro hrano, vendar to še ne pomeni, da ne moreš zraven uživati v odličnem kozarcu vina. Pripravili smo predloge katera vina se podajo zraven tvojih cheat dnevov.

Marsikdaj po napornem tednu vidiš samo še kavč in televizor. Kdo ti bo rekel, da ne smeš naročiti dostave hrane na dom? Čas je, da se sprostiš in uživaš ter počakaš, da pride hrana do tebe. 

Upam, da veš, da to še ne pomeni, da moreš zraven uživati v odličnem kozarcu vina. Zate smo pripravili predloge vin, katera se podajo zraven tvojih cheat dnevom.

Vino in fast food

PIZZA IN SYRAH

Vino, ki se čudovito poda s paradižnikovo kislino in sladkobo je Syrah. Z lastno pikantno kislino in svetlo rdečim sadnim okusom je božanski. Mi imamo v ponudbi SANTOMAS SYRAH.

ČOKOLADA IN SYRAH ALI MODRI PINOT

Čokolada je zapletena zver, ki se ujema z vinom, zahvaljujoč kombinaciji sladkosti in grenkobe kakava. Ugibamo, da ne želiš piti zraven sladkega vina, zato je najboljša kombinacija s čokolado bogat, hedonističen Syrah ali modri pinot. Pri nas lahko najdeš FREŠER MARKUS MODRI PINOT.

SLADOLED (VANILIJA / KARAMELA) IN CHARDONNAY

Če si privoščiš vanilijev sladoled, potem ni nič boljšega kot Chardonnay iz hrastovega soda, ki je s sladoledom odličen par.  Ujemata se zaradi okusa po hrastu. Mi ti lahko ponudimo LEBER VRAČKO CHARDONNAY PRIVAT in DVERI PAX CHARDONNAY V, ki se popolnoma ujema z vanilijo.

ČIPS IN ROSE

Katera koli oglaševalska agencija je izumila slogan “Once you pop, you can’t stop” je zadela bingo. Vemo, da Pringlesov ne kupiš prav pogosto, vendar smo prepričani, da jih naslednji dan lahko vidiš samo še v smeteh. Od rosejev ti lahko priporočamo SANTOMAS ROSE, JAUNIK PINOT TRIS in BORDON E. VIN ROSE. Zasitite žejo s suhim roséjem, da se pomeša s slanim ugrizom teh srhljivo dobrim čipsov.

BURGERJI IN MODRI PINOT

Ne glede na to, ali ste se odločili za zlate loke ali kaj bolj domačega, obstaja eno grozdje, ki je tako vsestransko uporabno, da se lahko samozavestno zbliža z vsemi hamburgerji – modri pinot. Nizki tanini, svilnata tekstura, svetla kislost in trdni okusi rdečega sadja povežejo vino s slastnimi burgerji. PRINČIČ MODRI PINOT 

KOKICE IN RIZLING

Upam, da veš, da v kino ne smeš tihotapiti steklenice, lahko pa dobro začiniš zmenek doma. Kokice mogoče doma niso tako dobre kot v kinu, ampak, če si jih privoščiš, si zraven odpri kak rizling. Rizling in kokice sta kot romeo in julija. Mi ti lahko ponudimo FREŠER Markus Renski rizling in PROTNER RENSKI RIZLING.

Prični svojo vinsko dogodivščino.

Prični svojo vinsko dogodivščino.