Mediteranski jagnječji kotleti in vino | Wino.si
Recepti

Mediteranski jagnječji kotleti in vino

MEDITERANSKI-JAGNJEČJI-KOTLETI---WINO

SESTAVINE

2 papriki (poljubne barve) očistimo in narežemo na krepke koščke
1 velik sladki krompir, olupljen in narezan na koščke
2 bučki, narezani na velike kose
1 rdeča čebula, olupljena in narezana
1 žlica oljčnega olja dobre kakovosti
8 svežih jagnječjih kotletov 1 žlica timijanovih listov, nabranih in sesekljanih 2 žlici metinih listov, drobno nasekljanih

MEDITERANSKI-JAGNJEČJI-KOTLETI---WINO

Začnite s segrevanjem pečice na 220 ° C in postavitvijo zelenjave na velik pekač, ki ji sledi spodobno kapljanje olja.

Dobro začinite z veliko soli in črnega popra, nato ppečite 25 minut. V skledi zmešajte zelišča z nekaj soli in črnim poprom, nato pa pobožajte po jagnječjih kotletih, da so lepo prekrita. Odstranite pekač iz pečice, malo premešajte zelenjavo in potisnite na eno stran pladnja.

Vse jagnječje kotlete položite na drugo stran pladnja in pečite nadaljnjih 10 minut. Po tem času kotle obrnite in pečite še deset minut.

Želite, da je vse rahlo zogleno, meso pa ljubko in nežno. 

Brez dobrega vina ni kosila. Zraven si privoščite en dober modri pinot. Mi vam priporočamo Frešer Markus Modri pinot

Prični svojo vinsko dogodivščino.

Prični svojo vinsko dogodivščino.