Limona, česen in lignji po domače | Wino.si
Recepti

Limona, česen in lignji po domače

Lignji, česen po domače

Odličen recept z lignji za prihajajoče poletne dni.
Zdrav obrok, ki ga hitro pripravite. Seveda ne smete pozabiti na vino.

SESTAVINE

4 lignji, očiščeni
1 limona, samo lupina
Ščepec kumine
Ščepec morske soli
Olivno olje
1 strok česna, zdrobljen
peščica koriandra, nasekljanega

Lignji, česen po domače

Pripravite in očistite lignje. Zmešajte limonino lupinico, sol, česen, kumino in oljčno olje ter vtrite v lignjevo meso in pustite, da se v hladilniku marinira vsaj dve uri.

Ko je pripravljeno za kuhanje, segrejte ponev z rešetko, dokler se ne vroče, nato pa lignje stisnite na žar največ 2 minuti na vsaki strani. Ko so lignji rahlo zogleni, odstranite lignje in jih takoj ponudite s solatami. Lepo!

Hrana se odlično ujema z buteljko PRUS SIVI PINOT.

Prični svojo vinsko dogodivščino.

Prični svojo vinsko dogodivščino.